Dr. Görcsi János – Minden, amit az orrműtétről tudni érdemes

Az orr az emberi test egyik legfontosabb és legkarakteresebb része, az emberi arc központi része, amely egyszerre szolgál esztétikai és funkcionális célokat. Az orrplasztika és az orrsövény műtét célja az orr megfelelő működésének és megjelenésének helyreállítása, így javítva az életminőséget és az önbizalmat.

Az orrnak csontos és porcos váza is van. Az orrsövény osztja két félre az orrüreget.

Csontos rész

orrműtét, orr, nőA csontos orrkorrekció az orrplasztika egy specifikus típusa, amelyet az orr csontos részeinek formájának és méretének és ferdeségének korrigálására alkalmaznak. Ez a beavatkozás gyakran szükséges lehet azoknak, akiknél a csontos struktúrák eltérései vagy deformitásai (veleszületett vagy baleset következtében kialakult forma) miatt problémák merülnek fel, például az orr aszimmetriája, ferdesége vagy a csontos kiemelkedések.

Porcos rész

A porcos orrkorrekció során lehetőség van az orrporc formájának és méretének módosítására, hogy elérjük az egyéni igényeknek és az arcarányoknak megfelelő eredményeket.

Ez az eljárás gyakran alkalmazható olyan esetekben, amikor az orr aszimmetriája vagy más porcos eltérések miatt problémák merülnek fel. Például az orrcsúcs vagy az orrszárnyak formájának, méretének vagy állásának módosítása lehet célja a beavatkozásnak.

Orrsövény

Az orrsövény egy vékony, csontos és porcos fal, amely elválasztja az orrüregeket egymástól. Fontos szerepet játszik a légzésben, a szaglásban, és befolyásolhatja az orr általános struktúráját és alakját. Az orrsövény műtéte gyakran szükséges az orr légzésének javítása érdekében, különösen akkor, ha az elváltozások légzési nehézségeket okoznak.

Az orrplasztika komplex beavatkozás, amely számos részletre összpontosít, hogy az orr megfelelően működjön és esztétikailag is megfeleljen a páciens igényeinek.

Intézményünkben dr. Görcsi János tapasztalt plasztikai sebész végzi az orr esztétikai korrekcióját, míg ha szükséges akkor egyidejűleg fül orr gégész Doktornő segítségével korrigáljuk az orrsövényt is. Az orr és az orrsövény egy olyan komplex rendszer, amit ha külön operálunk sok esetben nem megfelelő esztétikai és funkcionális végeredményt kapunk. Nem mellesleg a két külön műtét két külön altatással és két külön gyógyulási folyamattal jár.

Kinek Ajánljuk?

  • Azoknak, akik funkcionális problémákat tapasztalnak az orrukkal kapcsolatban: Ha nehézségei vannak az orrlégzéssel, orrdugulással vagy más orrfunkciókkal, az orrplasztika és az orrsövény műtét lehet a megoldás.
  • Azoknak, akik elégedetlenek az orruk megjelenésével: Ha az orr formájával elégedetlen, az orrplasztika segíthet Önnek, hogy ismét elégedett legyen.
  • Azoknak, akik komplex orrproblémával küzdenek: Ha egyszerre jelentkeznek az orr formai és funkcionális problémák, az orrplasztika és az orrsövény műtét együttesen megoldást nyújthat.
  • Akik akarják és készek elfogadni a változást: Mivel az orr az arc középpontjában áll így bármilyen apró is a változtatás, az rögtön észrevehető lesz. A Páciensnek akarni kell ezt a változást, különben nem fog tudni megbarátkozni az új külsővel.

Tévhitek az orrplasztikával kapcsolatban

Íme néhány gyakori tévhit, amelyekkel kapcsolatban fontos tisztázni az igazságot:

1. Az orrplasztika csak esztétikai célból végzett beavatkozás

Bár az orrplasztika egyik fő célja az arc megjelenésének javítása, sok esetben számos funkcionális problémát is orvosolhat. Például az orrsövény műtétek segíthetnek az orr légzési nehézségeinek kezelésében, így az orrplasztika nemcsak esztétikai, hanem funkcionális előnyöket is nyújthat.

2. Az orrplasztika mindenkinél ugyanúgy néz ki

Minden ember anatómiája más és egyedi, ezért az orrplasztika eredménye is egyedi lesz. A jó plasztikai sebész személyre szabott terveket alkalmaz, hogy az orr az egyén arcához és igényeihez illeszkedjen.

3. Az orrplasztika mindig fájdalmas és hosszú ideig gyógyul

Bár az orrplasztika után általában várható némi fájdalom és duzzanat, de a közhiedelemmel ellentétben az orrműtét nem jár nagy fájdalommal. Sok páciens viszonylag rövid idő alatt visszatér a mindennapi tevékenységekhez.

4. Az orrplasztika csak fiataloknak ajánlott

Az orrplasztika nem korhoz kötött, és bár sokan fiatalon veszik igénybe, idősebb felnőttek is jelentkeznek ilyen beavatkozásokra. Az orrplasztika bármikor végrehajtható, amikor valaki elégedetlen az orra megjelenésével vagy funkciójával.

'Fel a tetejéhez' gomb
Telefon
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone