Orrműtét

Orrműtét (csont, porc, orrsövény)

Orrműtét, Előtte, UtánaAz arc középpontjában álló orrunk formája és mérete meghatározza arcunk összképét. Ezt a műtétet Önnek ajánljuk ha nincs megelégedve orra méretével, alakjával, hosszával. Mivel az orrunk képes egész életünkben növekedni, így akinek eleve eltúlzott méretű az orra, idősebb korára még inkább elégedetlen lehet az összhatással. Amikor ugyanis a kor előrehaladtával az arcbőr és a szövetek teltsége csökken, még inkább nagyobb hangsúlyt kap az orr.

Az esztétikai korrekción kívül, orrlégzési probléma esetén az orrplasztikával együtt az orrsövény műtét is elvégezhető. Így nemcsak esztétikai hanem egészségügyi korrekció is történhet.

Mi vár Önre az orrplasztika során?

  1. Orrplasztika, TervezésKonzultáció és Személyre Szabott Megközelítés: Az esztétikai orrműtét előtt az orvos alapos konzultációt tart a pácienssel. Az orvos megbeszéli a páciens elvárásait és céljait, majd megvizsgálja az orr állapotát. Az esztétikai orrműtét során többféle módosítás lehetséges, amelyek közül az orvos segít kiválasztani a legmegfelelőbbet az egyéni igényeknek megfelelően, majd tájékoztatást ad a szükséges vizsgálatokról melyeket a műtét előtt szükséges elvégeztetni a páciens állapotától függően.
  2. Érzéstelenítés/Klinikai Tartózkodás: A műtétet altatásban végezzük, hogy a páciens ne érezze meg a műtét során esetlegesen fellépő fájdalmat, és hogy a sebész zavartalanul végezhesse a műtéti beavatkozást. Műtét után szükséges 1-3 éjszaka klinikai tartózkodás.
  3. Műtéti Folyamat: Kétféle műtéti technikát különböztetünk meg: a nyitott és zárt orrplasztikát. Zárt orrplasztika során csak a nyálkahártyán ejtünk bemetszéseket, itt nem maradnak kívülről látható hegek. Nyitott orrműtét során orrnyílásokat elválasztó bőr felületén is történik bemetszés, azonban ez a heg a későbbiekben szinte láthatatlan lesz. Az esztétikai orrműtét során az orvos finoman formálja és módosítja az orr alakját és méretét. Az eljárás során korrigálhatók a porcok és/vagy csontok. Orrlégzési probléma ill. orrsövény deformitás esetén az esztétikai korrekcióval együtt ezek fül orr gégészeti korrekciója is elvégezhető egyidejűleg. Az együléses műtétnél jobb eredmény várható, ráadásul egyetlen műtéttel és egyetlen gyógyulási folyamattal kell csak számolni. A műtét végén a vérzés megelőzésére tampont helyezünk az orrnyílásokba 1-3 napra, majd gipszkötéssel rögzítjük a csontokat és a porcos részt.
  4. Gyógyulás: Szemei körül jelentkezhet duzzanat, véraláfutások. Az orr duzzanata fokozatosan enyhül majd, de a gipszkötés eltávolításakor a szövetek még nem a végső formát mutatják. Az első két hétben kerülnie kell minden megerőltető fizikai tevékenységet. A gipszlevételre a műtét után 1 héttel kerül sor.
  5. Eredmények: Az eredmények azonnal láthatók a gipszlevétel után de a végleges eredmény és gyógyulás a műtét után 6 hónappal várható.

Az esztétikai orrműtét segít visszaállítani az ideális arányokat és az orr természetes megjelenését.

Hajtsa végre a szépség és magabiztosság újradefiniálását a Dream On Med segítségével!

Ha szeretne többet megtudni a műtétről és személyes konzultációt kérne, lépjen velünk kapcsolatba!

'Fel a tetejéhez' gomb
Telefon
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone