ARCPLASZTIKA

Miért lehet szükséges Önnek is az arcplasztika beavatkozásra?

Számtalan példát lehetne hozni a megnyerő külső fontosságára a történelem különböző korszakaiból. Azonban a lehengerlő megjelenés talán soha nem volt annyira reflektorfényben, mint napjainkban.

Egyrészt gondoljon csak a folyamatosan változó trendekre, szépségideálokra, amelyeket Hollywood diktál, vagy a manapság szintén óriási népszerűségre szert tett influencerek befolyására, akik a legújabb szépségtrükökkel igyekeznek ellátni a követőiket.

Ennek a nyomásnak a hatására mindenki igyekszik a legjobb arcát mutatni, szó szerint, és senki sem szeretne megöregedni. Legalábbis szeretné valamilyen módon elrejteni ennek a jeleit. Mik lehetnek ezek a jelek? Lógó felső szemhéj, ráncos bőr, esetleg megereszkedett bőr.

Az öregedés persze csak az egyik olyan ok, amiért érdemes elgondolkodnia azon, hogy plasztikai sebész segítségét kérje. Könnyen lehet, hogy már születése óta zavarja valami az arcával kapcsolatban, amikor a tükörbe néz. Nem tehetett róla, egyszerűen így alakultak a dolgok. Viszont tehet ellene az arcplasztikai beavatkozással.

Milyen esetben segíthet a plasztikai sebész?

Ahogy már korábban is olvashatta, talán csak az a fontos, hogy fiatalos külsővel rendelkezzen. Másrészt, a bőr egy kimondottan kényes terület, aminek a nagy részét persze eltakarhatja, azonban az arcbőr egészen más kategória.

Az arc a legfontosabb szempont, amikor valakit megismer, vagy akár csak ha elsétál mellette az utcán. Az arcbőr számtalan olyan kisebb vagy nagyobb hibával rendelkezhet, amitől szívesen megválna, ezen kívül ott van még az orr, az alsó szemhéj és a felső szemhéj, a nyak és a fülek is.

Amennyiben szívesen változtatna ezek bármelyikén, vagy akár az összesen, és a teljes arcplasztika a cél, vessen egy pillantást az itt következő sorokra, amelyekben megtudhatja, hogy dr. Görcsi János plasztikai sebész hogyan tud segíteni abban, hogy a tükörből az az arc nézzen vissza Önre, amit mindig is elképzelt.

Első lépések: plasztikai konzultáció

Bármilyen plasztikai beavatkozás a páciens tisztában kell legyen a céljaival, és persze azzal is, hogy egy ilyen műtét során pontosan mi is történik. Ehhez pedig elengedhetetlen a konzultáció a páciens és a sebész között.

Miről lesz szó a konzultáció során az arcplasztika terén? Részben úgy képzelje el, mint egy interjút, ahol a sebész tesz fel kérdéseket Önnek, hogy minél alaposabban megismerje a problémát, és azt, hogy mi az az eredmény, amit elképzelt.

Az interjú során persze te is felteheti a kérdéseit, sőt, ajánlott minden kérdéséről vagy kételyéről eloszlatni a ködöt. A plasztikai műtétek komplex folyamatok, és persze az arcplasztika árai is mérvadóak lehetnek, érdemes ezekről is időben megtudni mindent.

Annak érdekében, hogy felkészült legyen, ha esetleg úgy döntene, hogy próbát tesz a szemhéjplasztikától a teljes arcplasztika lehetőségéig, tudjon meg többet az itt következő sorokból.

Mi az a felső szemhéjplasztika és miért lehet fontos Önnek?

A szem a lélek tükre, ahogy a mondás tartja. Szó esett már arról, hogy miért fontos része az arc a megjelenésünknek, azonban ezen belül is kiemelt szerepet kap a szem, hiszen már egy gyors interakció során is fontos a szemkontaktus, és így a kisebb esztétikai hibák is hamar feltűnhetnek a másik félnek.

Ahogy öregszünk, a szemhéjakat tartó izmok is gyengülnek, ezért előbb vagy utóbb megjelenik a nemkívánatos bőrmennyiség, illetve a zsír, és ezek együttese fáradt, kissé lelógó szemhéjakat eredményezhet. Erre a megoldás a szemhéjplasztika.

Mielőtt a szemhéjplasztika beavatkozásra sor kerülne, a páciens aláveti magát egy általános szemvizsgálatnak, ahol többet között a szem körüli részeket vizsgálják, például a perifériás látást is tesztelik, valamint a könnyképződést a szemekben. Amint ezen átesett, jöhet maga a beavatkozás, ami a konzultációtól függően fog történni.

Mielőtt a szemhéjplasztika műtét elkezdődik, helyi érzéstelenítésben lesz része, hogy az egész folyamat fájdalommentesen történjen. A beavatkozás során a sebész vágást ejt a szemhéj mentén, majd eltávolítja a felesleges bőrt, izmokat vagy zsírt, ezt követően pedig lezárja a vágást.

Mire készüljünk a szemhéjplasztika műtétet követően?

A gyógyulási folyamat meglehetősen gyors szemhéjplasztika esetén, különösen, ha tapasztalt plasztikai sebész végzi a műtétet. A műtét utáni megfigyelés valószínűleg nem fogja sok idejét igénybe venni, nagyjából 2 3 órát vesz igénybe, ezalatt főleg azt nézik majd, hogy adódott-e bármilyen komplikáció. Ezt követően a gyógyulás meglehetősen gyors, és a műtét utáni kezelés otthon is elvégezhető, mivel a szemhéjplasztika minimálisan invazív.

Alsó szemhéjplasztika

A legtöbb esetben javasolt az alsó és felső szemhéjplasztika is, hiszen a két probléma sokszor kéz a kézben jár. Ez a szemhéjplasztika sebészeti beavatkozás tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint az előzőleg említett verzió. A sebész eltávolítja a szem alatti felesleges részeket, ezzel pedig újra feszessé teszi az alsó szemhéj környékén a megereszkedett bőrt.

Ezen beavatkozás esetében is hasonló megfigyelési folyamatra számíthat, mint az előzőnél, és a műtét hossza is nagyjából megegyező.

Orrműtét

Kissé lejjebb haladva az arcon a következő megállónk az orr. Az orrműtétnek két fő oka is lehet: egészségügyi vagy esztétikai.

Ha egészségügyi okból történik a műtét, a sebész megszüntetheti az orrsövény okozta problémákat, így ha esetleg elégedett orra formájával, azonban légzési nehézségekkel küzd, ez az eljárás megoldhatja a gondot.

Az esztétikai okok sokrétűek lehetnek. Talán elégedetlen vagy az orrod formájával, általános méretével vagy hosszával. Bármelyik is legyen ezek közül, ha orrműtétre kerül sor, megfeledkezhet erről a problémáról.

Hogyan zajlik az orrplasztika?

Egy ilyen plasztikai sebészeti műtét során akár két verzió közül is választhat. Az első az úgynevezett zárt műtét, amely egy egyszerűbb műtéti beavatkozás. Leginkább azoknak ajánlott, akik kisebb változtatást szeretnének az orrukon.

Nagyobb változtatás esetében ajánlott a nyílt műtéti beavatkozás. Ezáltal az orvos képes akár teljesen átformálni a páciens orrát, azonban vegye figyelembe azt is, hogy egy ilyen műtét általában hosszabb ideig tart, és invazívabb műtétre van szükség.

Az műtét előtt

Olvashatta, hogy a szemhéjplasztika minden esetben konzultációt igényel. Az árak is itt dőlhetnek el. Nincs ez másképp az orrplasztika előtt sem. Egy ilyen komplex műtét esetén is fontos, hogy a teljes siker érdekében mindkét fél teljesen tisztában legyen a szükséges információkkal.

A műtét során

Mivel az orvos bemetszéseket fog ejteni az orr különböző pontjain, feltétlenül szükséges a helyi érzéstelenítés. Ezt követően történnek a metszések, amely során a csontokat takaró bőr felfedi majd az orrcsontokat. Ezeket a csontokat alakítja majd az orvos a műtét során.

A műtéti eljárás után

Ahhoz, hogy a gyógyulás zökkenőmentes legyen, a már újraformált orrot egy speciális sínbe helyezik, hogy a regenerálódás során megtartsa az új formáját.

Az első néhány hét okozhat némi kihívást, ugyanis tapasztalhatsz majd zúzódást és dagadást is az orrod körül. Utóbbi főleg a reggeli órákban jelentkezhet, és pár hónap-tól egy évbe kerül, amíg teljesen megszűnik. A műtétet követő, gyógyulás alatti időszakban ahogy telik az idő, szüksége lehet majd fájdalomcsillapítokra, azonban a beavatkozás utáni eredmény szinte azonnal látható majd.

Nyakplasztika

A fiatalos külső megőrzése és a ráncok eltüntetése érdekében gondolkozzon ezen a lehetőségen is.

A folyamat a már megszokott módon, vagyis konzultációval indul, és amint megbeszélte az orvossal, hogy pontosan mire is van szüksége, következhet a műtét, melynek során a fül előtt a felesleges bőr eltávolításra kerül, és ezt a területet formálják majd olyan módon, hogy a ráncok kisimuljanak és fiatalosabbá tegyék a bőrt.

Fülplasztika

Bár egy kevésbé szembetűnő pont első ránézésre, egy szintén fontos arcplasztika beavatkozásról beszélünk. Ha esetleg zavarja, hogy a fülei kissé elállnak, esetleg túl nagynak vagy akár túl kicsinek ítéli őket, a fülplasztika Önnek is segíthet.

A műtétre azután kerül sor, hogy az orvos a konzultációt követően megállapítja, milyen formát képzelt el magának. Az izmokon és a kötőszöveten változtatnak majd, hogy a fül tökéletesen illeszkedjen az arc vonalához.

A műtét után kötést kell majd viselnie, hogy a gyógyulás problémamentesen alakuljon, illetve elkerülje a különféle potenciális fertőzéseket. Ugyanakkor ajánlott a c vitamin fogyasztása is, ami egy erős antioxidáns és segíthet a test kollagéntermelésében is. Az eredményt rövid idő alatt tapasztalhatja majd.

Teljes arcplasztika és összegzés

Ha esetleg nem feltétlenül a felső szemhéjplasztika vagy az alsó szemhéjplasztika, netán az orrplasztika, vagy a korábban említett beavatkozások érdeklik, viszont szeretne fiatalos külsővel bírni, vegye fontolóra a teljes arcplasztika lehetőségét, hiszen lehet erre van szükség.

Napjainkban az arcplasztikai választékok gazdag sora megoldást kínálhat arra is, ha csak simább, feszesebb arcot szeretne megpillantani a tükörben. Dr. Görcsi János ezt az arcplasztika beavatkozást is ugyanolyan szaktudással képes végrehajtani, mint a korábban említett műtéteket.

Ha szívesen változtatna olyan területeken, mint a szemhéj, megereszkedett bőr vagy ráncos arc, a mai korszerű, modern plasztikai sebészet mindenre tud megoldást kínálni.

Az árak a beavatkozás komplexitása alapján és persze arcplasztika klinikánként változhatnak, erről érdemes időben tájékozódni és megszerezni a kellő információt.

Mint egy konklúzióként pedig, ha biztosra szeretne menni, és kiemelkedő minőséget keres, az arcplasztika Sopron városában a legmagasabb színvonalat képviseli Magyarországon.

'Fel a tetejéhez' gomb
Telefon
Messenger
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone